Περιεχόμενα
Συναγερμοί-Γενικά.
Ασύρματα Συστήματα συναγερμών.
Φωτισμός Ασφαλείας LED.
Συντήρηση Συστημάτων Ασφαλείας.
Κέντρο Λήψης Σημάτων

Με τη GNEMS το ΕΞΥΠΝΟ σύστημα ασφαλείας θα λειτουργεί για εσάς αντί να λειτουργείτε εσείς γι' αυτό!!


Συναγερμοί.

ΕΝ50131Η GNEMS έχει σαν κύριο άξονα των δραστηριοτήτων της τον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Η τεχνολογία των συστημάτων ασφαλείας εξελίσσεται ραγδαία γι’ αυτό και προσπαθούμε να εξελισσόμαστε ταυτόχρονα, δοκιμάζοντας συνεχώς νέα προϊόντα και εξοπλισμό, ενώ παράλληλα συμμετέχουμε σε εκθέσεις που παρουσιάζονται προϊόντα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό από κορυφαίους κατασκευαστές.

πληκτρολόγια με άποψηΜπορούμε να σας προτείνουμε λύσεις για τις πιο απαιτητικές εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα αυτές των μη επανδρωμένων χώρων (εργοτάξια, φωτοβολταϊκά πάρκα) ή των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, όπου η καλωδίωση δεν υπάρχει και είναι αναγκαίο ένα ευέλικτο και αξιόπιστο ασύρματο σύστημα ασφαλείας. Δίνουμε λύσεις από μια απλή οικία μέχρι έναν επαγγελματικό χώρο κατα τα ευρωπαϊκά πρότυπα πιστοποίησης ασφάλειας EN-50131, που απαιτούν πλέον οι ασφαλιστικές εταιρίες.

Προσηλωνόμαστε πάντα στο προϋπολογισμό σας ώστε να είστε σίγουρος πως αποκτήσατε το καλύτερο προϊόν με τα χρήματα που διαθέσατε.


Κορυφή

Ασύρματα Συστήματα Συναγερμών.

GNEMS CEOΟι σημερινές συνθήκες έχουν κάνει απαραίτητη την εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού σε κάθε χώρο επαγγελματικό ή μη. Μπορεί να είναι η οικία που ενοικιάζουμε, μια αποθήκη ή ένα κατάστημα. Μπορεί να είναι επίσης ένας χώρος όπου λόγω συνθηκών (πχ. διατηρητέο) δεν επιτρέπεται η παραμικρή επέμβαση για την εγκατάσταση πολύπλοκου δικτύου καλωδίωσης. Επίσης μπορεί να απαιτείται μία εγκατάσταση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα λόγω ιδιαίτερης χρηστικότητας του χώρου πχ λειτουργεί συνεχώς 24 ώρες το 24ωρο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η εγκατάσταση ασύρματου συστήματος συναγερμού είναι μονόδρομος. Όμως η ασύρματη τεχνολογία απαιτεί υπεύθυνη χρήση ώστε να μη υπονομεύει σε καμία περίπτωση την ασφάλεια σε βάρος της χρηστικότητάς και της εύκολης εγκατάστασης. Προτείνουμε λύσεις από τις κορυφαίες εταιρίες στο κόσμο στα ασύρματα συστήματα : Texecom και Videofied.


Το ασύρματο σύστημα Ricochet της Texecom αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα υβριδικά συστήματα στο κόσμο, όπου «υβριδικό» σημαίνει ότι η καρδιά του συστήματος (κέντρο ελέγχου, χειρισμού και ειδοποίησης δηλαδή πληκτρολόγιο και σειρήνα) συνδέονται ενσύρματα και δεν παρεμβάλλονται εύκολα, ενώ ακόμη 512 συσκευές συνδέονται ασύρματα με εξελιγμένους αλγόριθμους κωδικοποίησης, δημιουργώντας ένα δίκτυο που επεκτείνει την εμβέλεια ακόμη και για 500 μέτρα.(περισσότερα εδώ)


GNEMS CEOΤο Videofied είναι ένα πλήρες ασύρματο σύστημα που μπορεί να εγκατασταθεί σε μη επανδρωμένους χώρους όπου η παραμικρή επέμβαση δεν είναι εφικτή. Οι συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους με ασύρματο δίκτυο το οποίο μπορεί να ενισχυθεί ώστε η εμβέλεια μεταξύ του κέντρου και των συσκευών να επεκταθεί μέχρι και τα 700 μέτρα. Τα ραντάρ υπερύθρων περιέχουν κάμερες και υπέρυθρο φωτισμό και ενεργοποιούνται στο απόλυτο σκοτάδι, αποστέλλοντας βίντεο 10 δευτερολέπτων από το συμβάν σε κέντρο λήψης σημάτων, επιβεβαιώνοντας την αιτία του συναγερμού, κατέχοντας επάξια το τίτλο του Προσωπικού Αυτόπτη Μάρτυρά Σας.(περισσότερα εδώ).

Κορυφή

LED Φωτισμός Ασφαλείας.

Γιατί να διαθέτετε CCTV φωτισμό;

Τη νύχτα ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ο φωτισμός CCTV μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τις εικόνες, επιτρέποντας δραστηριότητες να παρακολουθούνται σε επιλεγμένες περιοχές σας, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα της εικόνας. Ακόμη και με τις κάμερες που έχουν σχεδιαστεί για συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή την προβολή νύχτα του χρόνου, λύσεις φωτισμού μας θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της εικόνας.

Δείτε εδώ το κατάλογο φωτιστικών συστημάτων LED από τη GNEMS.Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Οι λύσεις LED, αποτελούν την πιο ραγδαία εξελισσόμενη τεχνολογία στο χώρο του φωτισμού ασφαλείας, έχουν σχεδιαστεί ώστε να μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας, χωρίς συμβιβασμούς στη φωτεινότητα, ενώ επεκτείνουν σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια ζωής, αποτρέποντας τις συχνές αντικαταστάσεις λαμπτήρων. Λειτουργούν αθόρυβα, ανοίγουν και κλείνουν στιγμιαία, χρησιμοποιούν χαμηλής τάσης τροφοδοσία παρέχοντας αυξημένη ασφάλεια.

Γιατί να επιλέξω φωτιστικά σώματα ασφαλείας LED από τη GNEMS;

Τα φωτιστικά ασφαλείας LED Clarius® σχεδιάστηκαν για να βελτιώσουν την απόδοση του κάθε συστήματος κάμερας τη νύχτα. Έχουν πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά που τα καθιστά μία λύση που πραγματικά επιτυγχάνει την εξοικονόμηση αντί να είναι ένα επιπλέον κόστος για τα συστήματα CCTV. Η σειρά φωτιστικών Clarius® θέτει νέα πρότυπα στο φωτισμό CCTV. Έχουν αποδοτικό κόστος ενέργειας, μηδενική συντήρηση, αντιβανδαλιστική προστασία και είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και τους οξειδωτικούς παράγοντες.

Μπορούν να έχουν γωνίες δέσμης 10º, 30º, 60º, 100º και 120º και συνεπώς πλάτος μοτίβου φωτισμού που μπορεί/πρέπει να ταιριάζει με τη σκηνή και την εστιακή απόσταση του φακού της κάμερας που χρησιμοποιείται. Λειτουργούν σε μήκος κύματος 850nm, 940nm και ορατού λευκού φωτός και έχουν αναμενόμενο χρόνος ζωής 10 χρόνια με εγγύηση 5 ετών. Κατατάσσονται στη περιβαλλοντική κατηγορία IP67 (Εντελώς προστατευόμενο από τη διείσδυση σκόνης & μακροχρόνια περίοδο βύθισης σε νερό).

Λειτουργούν με τάση εισόδου 12-32V DC ή 24V AC και σε Θερμοκρασία από -50 ° C έως 60 ° C. ¨Έχουν κατανάλωση από 13 έως και 52 Watt και απόσταση φωτισμού από 32 έως και 196 μέτρα. (περισσότερα εδώ)

Κορυφή

Συντήρηση Συστημάτων Ασφαλείας.

Ένα σύστημα ασφαλείας αποτελεί ένα περίπλοκο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που είναι επιρρεπής σε βλάβες, που προκαλούνται είτε από απλούς μηχανικούς παράγοντες όπως η αποκόλληση ενός αντικρίσματος μιας μαγνητικής επαφής ή από πιο πολύπλοκους όπως μια ηλεκτρονική πλακέτα που έχει αχρηστευτεί λόγω μιας ηλεκτρικής καταιγίδας και δεν επικοινωνεί πλέον με το κέντρο λήψης σημάτων, ή από μία βλάβη που προκλήθηκε σε εκτεθειμένη καλωδίωση ή ακόμη και από μια μπαταρία που έφτασε στο τέλος της ζωής της.

Ένα σύστημα ασφαλείας χρειάζεται τακτική συντήρηση για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί ιδανικά. Αυτό περιλαμβάνει την επιθεώρηση των επιμέρους συστατικών, αλλάζοντας τις μπαταρίες όταν χρειάζεται και τη διασφάλιση ότι όλα τα επιμέρους τμήματα επικοινωνούν αποτελεσματικά το ένα με το άλλο. Εκτελείτε τη δική σας εβδομαδιαία και μηνιαία επιθεώρηση του χώρου, περπατήστε γύρω από το σπίτι σας, ελέγξτε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, ελέγξτε τους αισθητήρες και επιβεβαιώστε ότι λειτουργούν και ανιχνεύουν ορθά κάθε κίνησή σας στο χώρο.

Οι ασύρματοι αισθητήρες έχουν μπαταρίες που χρήζουν περιστασιακής αλλαγής, όπως και οι μπαταρίες του κέντρου ελέγχου και της σειρήνας. Επιθεώρηστε τον πίνακα ελέγχου. Ο πίνακας ελέγχου είναι ο εγκέφαλος ολόκληρου του συστήματος ασφαλείας σας. Κάθε σήμα από κάθε αισθητήρα περνά μέσα από αυτόν, και ερμηνεύει αυτά τα σήματα για να γνωρίζει πότε να ενεργοποιηθεί. Ο πίνακας διαθέτει μια λειτουργία αυτοδιάγνωσης για να εξασφαλίσει οτι όλα δουλεύουν σωστά. Χρησιμοποιείστε τη τακτικά για να βεβαιωθείτε πως η σειρήνα και οι δίαυλοι επικοινωνίας με το κέντρο λήψης σημάτων επικοινωνούν κανονικά.


Η GNEMS σας προσφέρει ετήσια συμβόλαια συντήρησης σε πολύ οικονομικές τιμές για τα συστήματα που εγκαθιστά. Μπορεί να σας προσφέρει συντήρηση και στα περισσότερα συστήματα της αγοράς. Χωρίς τη συντήρηση το σύστημα ασφαλείας καθίσταται ένα μαύρο νεκρό κουτί που δεν θα σας βοηθήσει αν υπάρξει εισβολή.

Αν έχετε σύστημα ασφαλείας αξίζει να του δώσετε λίγο σημασία για να ανταποκριθεί στην ώρα ανάγκης.

Κορυφή

Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Πολλοί ιδιοκτήτες συστημάτων συναγερμού προτιμούν να διαχειρίζονται το συστήμα τους οι ίδιοι, πιστεύοντας πως ένας απλός τηλεφωνητής που τον ειδοποιεί με μια ηχητική ειδοποίηση ή ένα προφορικό μήνυμα μπορεί να βοηθήσει στο να αποτραπεί η ενδεχόμενη παραβίαση. Οι ίδιοι αναλαμβάνουν να «τρέξουν» στην οικία τους το συντομότερο δυνατόν και να εξετάσουν τι συμβαίνει, αγνοώντας πιθανούς κινδύνους που θα συναντήσουν εκεί ή στο δρόμο όταν επιταχύνουν επικίνδυνα για να προλάβουν πιθανότατα το δράστη στο σημείο.

Παρόλα αυτά είναι γνωστά τα παρακάτω:

Το κέντρο λήψης σημάτων είναι ένα μηχανισμός που «βλέπει» και «ακούει» για εσάς, για την ασφάλειά σας. Μέσω του ΚΛΣ δεν θα χάσετε ποτέ κάποιο συναγερμό και υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και να επιβεβαιώνεται οπτικά ο συναγερμός σας πριν ειδοποιηθείτε αν χρησιμοποιείτε το σύστημα Videofied. Το ΚΛΣ θα σας ειδοποιήσει όπου και αν βρίσκεστε και όταν αυτό δεν συμβεί θα αποσταλεί σήμα στην αστυνομία όταν ο συναγερμός επιβεβαιωθεί σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας ΕΝ 50131.

Παράλληλα ο εγκαταστάτης ενημερώνεται σε καθημερινή βάση μέσω ηλεκτρονικού αυτοματοποιημένου συστήματος με το ΚΛΣ και γνωρίζει τη κατάσταση του συστήματός σας ώστε να επέμβει, αν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα πχ στις τροφοδοσίες, τις μπαταρίες ή την επικοινωνία με το ΚΛΣ. Με αυτό τον τρόπο ο ιδιοκτήτης δεν ανησυχεί πλέον για το σύστημα του. Επιπλέον τα κομβία πανικού, πυρκαγιάς και έκτακτης ιατρικής ανάγκης θα σας απεμπλέξουν από την ανάγκη να ειδοποιείτε τις αρχές σε περιπτώσεις έκτατης ανάγκης η περιστατικά ομηρίας. Το ΚΛΣ θα σας παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως:GNEMS CEO

Η GNEMS συνεργάζεται με τα κορυφαία ΚΛΣ στην Ελλάδα και μπορεί να σας παρέχει σύνδεση μέσω τηλεφώνου, παρόχου κινητής τηλεφωνίας, διαδικτύου και δορυφορικού διαδικτύου, ακόμη μπορεί να παρέχει οπτική επιβεβαίωση του συμβάντος για να ανησυχείτε ακόμη λιγότερο. Τέλος μπορείτε να έχετε υπηρεσίες ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ή ΠΕΡΙΠΟΛΙΑΣ αν το επιθυμείτε είτε πρόκειται για οικία είτε για επαγγελματικό χώρο. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Η σύνδεση στο ΚΛΣ μπορεί να έχει μια δοκιμαστική περίοδο 1 μηνός ώστε να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες και να αποφασίσετε τη τελική σύνδεσή σας.

Κορυφή